Pravila ponasanja i zabrane na p4F serverima !1. Ne pravite probleme
2. Zabranjene su psovke i vrjedanja ostalih igraca.
3. Nacionalizam
4. Svako ometanje, smaranje i rasprava sa adminom.- (Trazenje druge mape, komentiranje kako je glupa mapa, "zalba" koji team ima vise igraca i sl.)
5. Javno prozivanje igraca za cit.- ( pomocu naredbe amx_chat u konzoli(koju otvarate tipkom na tastaturi ispred br.1) ili say_team@ "warlock ima cit" javite adminu da provjeri nekog igraca za kojeg slutite da ima nedozvoljeno sredstvo.
Naravno uzmite u obzir ako to trazite za "svakog" igraca koji malo bolje igra, postoji mogucnost da i sami budete udaljeni sa servera.
6. Igrajte korektno i posteno. Bez koristenja citova i ostalih nedozvoljenih pomagala.
7. Ispunjavajte zadatke na mapi.- (Ako ste T na de_ mapama vam je cilj postavit c4, dok CT ima zadatak def. isti. Na cs_ mapama T ima zadatak cuvat taoce, dok CT mora oslobodit iste).
- Stekanje je dozvoljeno kod T kad cuvaju taoce ili kad cuvaju c4, nakon sto je on postavljen. Na de_ mapama CT se ima pravo stekat gdje god sve dok se ne postavi C4, onda je njegova duznost da pokusa isti da skine.
8. Zabranjena oruzja- Na awp mapama se igra samo sa awp, gun, knife.(mozete koristit drugo oruzje ako se nalazi na mapi, a ne da ga kupujete)!
9. Zabranjeno je reklamirati druge servereNEPOSTOVANJEM OVIH PRAVILA, OCEKUJTE KAZNU BEZ UPOZORENJA KOJA MOZE BITI : gag, slay, slap, kick, ban, ZAVISNO O PREKRSAJU KOJI STE NAPRAVILI.
DOBRO PROCITAJ PRAVILA PRIJE ULASKA NA SERVER, KOJA SE POJAVLJUJU PRI SAMOM ULASKU NA ISTI :
"Ne pravite probleme, psovke, igrajte korektno. Ispunjavajte zadatke na mapi. U suprotnom ocekujte kaznu bez upozorenja !!!"
Svako naknadno opravdanje ili pitanje, "sto sam ja dobio kick" , "sto me gag", "nemam ja cit, nemoj me ban" , " nisam ja njemu on je meni psovao" ..... nakon odluke admina, odmorite i razmislite o situaciji.
U suprotnom pogorsavate samo sebi situaciju i rizik da zavrsite na BL
(black listi) !!!
Pravila su sklona promjenama i dopunama.
by p4F Team !
PRAVILA ZA ADMINEOsim pravila za Obicne Gamere Admin Mora da postuje...
Prvo i najvaznije : Negovoriti nikome vas Pasword,i Kada Hocete ici na drugi Server morate promjeniti setinfo _pw (nestavljate Vas pw,nesto izmislite ) Jer Vlasnici ili Admini koji imaju pristup RCONu Mogu vidjeti Vase Pasworde i Hack Server 2. Kada je Head Admin tu nista vas se nista nepita,osim akko nedobijete dozvolu...3. Mape mjenjajte s primjenom amx_votemap.
4. MaXimalno trajanje bana je 1337min! Ove Zesce citere..13337min! (
Obavezno postovati ! )
NEPOSTIVANJE OVIH PRAVILA DOVODI DO KAZNE ADMINA ILI UZIMANJEM ADMINA by
ElemenT. &
3xlPravila za admina su sklona promjenama i dopunama!
TEOL 4 EVER !!!
Pozdrav.